Yahoo este investigată din cauza atacurilor hackerilor din 2013 și 2014

Yahoo este investigată de autoritățile din Statele Unite pentru că ar fi trebuit să anunțe mai devreme investitorii despre cele două atacuri majore ale hackerilor la care au fost expuse conturile clienților, potrivit unor persoane apropiate situației, transmite MarketWatch.

Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) a solicitat în decembrie documente din partea Yahoo, pentru a vedea dacă anunțurile făcute de companie în urma atacurilor cibernetice au respectat legislația, scrie News.ro.

SEC cere companiilor să dezvăluie atacurile cibernetice de îndată ce constată că acestea au efect asupra investitorilor.

Investigația se va concentra pe un atac cibernetic din 2014 în care au fost compromise conturile a cel puțin 500 de milioane de utilizatori, potrivit surselor.

Yahoo a dezvăluit atacul în septembrie 2016, iar compania nu a explicat de ce a făcut acest lucru abia după doi ani și nici cine a luat această decizie.

La jumătatea lunii decembrie, Yahoo a mai anunțat că a descoperit recent o altă breșă de securitate, care a avut loc în august 2013, când au fost expuse informații private aparținând unor peste 1 miliard de utilizatori ai Yahoo.

Sursa

DISTRIBUIȚI