Un complex de vitamine si minerale îți asigură energia pentru întreaga zi

Deși faci sport zilnic, mănânci echilibrat și nu sari peste nicio masă, te simți slăbit și fără vlagă. Una dintre cauze poate fi deficitul de vitamine și minerale din organism.

Deficitul de vitamine și minerale se manifestă prin amețeală, oboseală, lipsă de concentrare și mai ales dificultate în a face sport. Chiar dacă mănânci echilibrat și ai o dietă bazată pe fructe și legume, uneori organismul nu poate asimila toți nutrienții necesari, și de aceea este recomandat să iei zilnic un complex de vitamine și minerale.

 Ce este un complex de multivitamine și minerale?

Corpul uman are nevoie de vitamine și minerale pentru a funcționa așa cum trebuie. Asimilarea din alimente uneori nu este suficientă, și atunci se recomandă luarea de multivitamine și minerale. Un complex de multivitamine și minerale poate fi luat de oricine, dar, doar după ce ai avut o discuție cu un medic.

Rolul unui complex de multivitamine este acela de susține o sănătate bună, de a fixa în organism mineralele și vitaminele de care avem nevoie. Chiar dacă avem o alimentație echilibrată care conține fructe și legume, cereale integrale, semințe, oleaginoase, alge vegetale, carne, lactate și diverse uleiuri, tot avem nevoie de un astfel de complex.

Un complex de multivitamine și minerale va asigura necesarul zilnic de B12, de exemplu. Această vitamină este esențială pentru organism la fel ca toate celelalte vitamine B.

Cine poate lua un complex de multivitamine și minerale?

Sunt complexe de multivitamine care se pot administra și copiilor iar la adulți oricine poate lua  un astfel de complex.  Multivitaminele și mineralele sunt recomandate a fi luate inclusiv de cei care fac sport de performanță.  De ce vitamine au sportivii nevoie? La ce îi ajută?

Vitamina B este bună pentru a avea mai multă energie. Dacă nu ai energie înseamnă că aveți carențe de B-uri. Se recomandă să luați un complex care să conțină vitamina B6 si B12, tiamina, riboflavină și acid folic.

Calciu – este o altă vitamină care nu ar trebui să vă lipsească. Împreună cu Vitamina D3, potasiu și diverse proteine vă asigură creșterea densității osoase.

Exercițiile fizice care nu implică greutatea corpului, cum ar fi ciclismul, pot duce la scăderea densității minerale osoase la nivelul zonei respective. Suplimentarea cu calciu, alături de vitamina D, este benefică pentru corectarea deficiențelor și pentru menținerea sănătății optime a oaselor.

Fier are rolul de a ajuta mușchii să lucreze eficient. Se recomandă consumul suplimentelor care conține fier pentru a evita apariția anemiei și a oboselii.

Magneziu – este un mineral foarte puternic și esențial pentru sportivi. Magneziul are un rol important în formarea osoasă. Este important să luați magneziu,  deoarece acest mineral se pierde foarte ușor: prin transpirație.

Potasiu – are rolul de a ajuta la prevenirea crampelor musculare.

Zinc – este esențial pentru a preveni apariția stării de oboseală.

Multivitaminele pentru sportivi trebuiesc administrate zilnic și mai ales atunci când sunt competiții sportive sau antrenamente intense.

Complexul de vitamine și minerale îți asigură energia zilnică de care ai nevoie!

DISTRIBUIȚI