Timiş: Au fost prinşi 29 de imigranţi sirieni când voiau să intre ilegal în România

au-fost-prinsi-29-imigranti-sirieni-la-granita-romaniei-timis-adnews-ro

În zona de graniţă de la Pustiniş judeţul Timiş, un grup de 29 de imigranţi sirieni, dintre care 17 minori, au fost depistați de polițiștii de frontieră când voiau să intre ilegal în România din Serbia.

”Acționând în baza unei informații, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cruceni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Timiș, au declanșat o acțiune specifică pentru depistarea unui grup de persoane de origine afro-asiatică ce a fost identificat în apropierea frontierei româno-sârbe, în zona localității de frontieră Pustiniș”, susține inspector principal de poliție Nicola Petre-Ionuț, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, într-un comunicat remis miercuri pentru Agerpres.

Persoanele în cauză, aflate la marginea localității, au fost preluate și conduse la sediul sectorului pentru cercetări, unde s-a constatat că grupul era format din 29 persoane, cinci femei și șapte bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 50 ani, însoțiți de 17 minori cu vârste cuprinse între 2 și 17 ani, care nu dețineau documente de identitate asupra lor.

Aceștia au declarat că sunt cetățeni sirieni și au trecut frontiera din Serbia în România pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Acesta este cel mai numeros grup de migranți asiatici din această toamnă, care au forțat frontiera de stat a României, pe raza județului Timiș.

Sursa: Agerpres

DISTRIBUIȚI