Telefoanele mobile au devenit instrumentele cel mai des utilizate pentru căutări pe Google

Studiul apare în contextul în care, recent, gigantul Google anunța că, pentru prima dată, mai mult de jumătate din căutările efectuate la nivel mondial pe motorul său au fost realizate pe telefonul mobil, depășindu-le pe cele efectuate de pe computerele personale.

Procentul utilizatorilor de Internet care se conectează folosind telefonul mobil a crescut puternic în ultimii ani, de la 58,8%, în 2014, la 71,6%, până anul trecut, ponderea fiind alimentată și de numeroase firme care și-au dezvoltat afacerea cu ajutorul soluțiilor telecom, relevă ultimele date centralizate.

Astfel, telefoanele mobile au devenit instrumentele cel mai des utilizate pentru căutări pe Google, care prelucrează peste 100 de miliarde de căutări pe lună.

Este practic semnalul pentru antreprenori ca, înainte de a-și scrie sau actualiza strategia de marketing online, să decidă și pentru ce dispozitiv își vor pregăti website-ul, astfel încât produsele lor să ajungă mai ușor la clienți.

Iar înainte de a trece la această strategie de marketing este bine să arunce un ochi și pe o altă informație din studiu: 66% dintre utilizatorii internetului au aflat despre un produs în mediul online, prin intermediul motoarelor de căutare, site-urilor, rețelelor de socializare.

România depășește inclusiv Germania și Polonia în ceea ce privește gradul de utilizare a smartphone-urilor la cumpărarea produselor, 34% dintre români folosind telefonul în acest sens față de 29% în Germania și Polonia, relevă aceleași date.

Totuși, unii dintre oamenii de afaceri, asaltați de avalanșa ofertelor, încă au rețineri în a alege un serviciu cu ajutorul căruia să își atragă mai mulți clienți, temându-se de costuri ascunse.

Dincolo de mobilitate, importantă este și securitatea datelor transferate de pe telefonul mobil.

Spre exemplu, utilizarea tot mai frecventă a dispozitivelor mobile pentru tranzacțiile bancare ale companiilor poate pune în pericol fondurile acestora, având în vedere faptul că amenințările cibernetice mobile au devenit mult mai răspândite în ultimii ani, fiind la fel de periculoase pentru utilizatori ca amenințările ce vizează computerele.

Un studiu recent arată că peste 30% din companii folosesc dispozitive mobile pentru a accesa conturile bancare ale organizației și pentru a realiza tranzacții financiare. Mai mult, unul din doi manageri de top a depus sume de bani în conturile companiei prin intermediul unei aplicații mobile bancare.

Lipsa unei soluții de securitate cibernetică poate aduce prejudicii enorme utilizatorilor de servicii de telecomunicații mobile, așa cum s-a întâmplat recent unei companii din Buzău, care a fost fraudată cu 37 milioane de euro, dintr-o singură tranzacție.

Smartphone-ul sau alte dispozitive mobile sunt protejate împotriva virușilor, fișierelor periculoase și a amenințărilor online.

Odată serviciul activat, dacă încerci să descarci un fișier periculos sau să navighezi pe un site dăunător, Secure Net va bloca accesul și te va notifica.

Sursa

DISTRIBUIȚI