Snapchat își stabilește sediul internațional în Marea Britanie

Snapchat își stabilește sediul internațional în Marea Britanie, o decizie neobișnuită pentru o companie americană din sectorul tehnologiei, relatează Business Insider.

Companii precum Facebook, Uber și Google au optat pentru alte țări, precum Irlanda și Olanda, ca baze internaționale, pentru a profita de impozitele scăzute.

Snap a confirmat că nu va redirecționa vânzările din Marea Britanie în alte țări europene, din motive fiscale. Vânzările realizate în state în care compania nu are birouri locale sau angajați vor fi la rândul lor înregistrate în Marea Britanie.

”Credem în industriile creative din Marea Britanie. Clienții noștri din publicitate se află în Marea Britanie, acolo se află peste 10 milioane de utilizatori ai Snapchat, acolo am început să angajăm talente”, a declarat directorul general al Snap Group Limited din Marea Britanie, Claire Valoti.

Snap a înființat biroul din Marea Britanie în 2015, iar în prezent are 75 de angajați în această țară, mulți dintre ei atrași de la companii concurente de tehnologie.

Valoti a lucrat la Facebook până la sfârșitul lui 2015, iar între alți angajați recenți se află Ricky Leatham de la Amazon, care conduce echipa de inginerie a Snap din Marea Britanie, și Andy Pang, care a plecat de la Instagram pentru a conduce divizia de măsurători din regiune.

Sediul Snap Group Limited se află în Soho, Londra, iar compania urmează să deschidă un sediu suplimentar în apropiere.

Snap a depus anul trecut documentele la Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) pentru listarea la bursă în 2017. Compania țintește o evaluare de 20-25 miliarde de dolari, a declarat în noiembrie o sursă apropiată situației.

Sursa

DISTRIBUIȚI