Seturile LEGO ajută copiii să relaționeze în echipă. Sfaturi de la specialiști!

Copiii relationeaza cu jucariile LEGO

Chiar dacă cele mai multe seturi LEGO sunt folosite individual, sunt și seturi mai complexe care sunt construite în grup. Copiii învață astfel să se organizeze și să atribuie sarcini. În timp ce un copil este liderul, ceilalți pot primi diverse sarcini astfel încât construcția să fie gata mai repede. De asemenea, în timp ce un copil citește instrucțiunile, ceilalți pot sorta piesele.

Acestea sunt cele mai importante motive pentru care un copil ar trebui să aibă cel puțin un set de LEGO. Vestea bună este că seturile LEGO sunt universale, deci se vor combina inclusiv piesele de la seturile vechi cu cele de la seturile noi. Acest lucru face ca atunci când sunt cumpărate mai multe seturi LEGO, copilul să aibă la dispoziție mai multe piese cu care să construiască tot ce își imaginează, să facă experimente și să testeze.

De ce parintii ar trebui sa incurajeze copilul sa se joace cu LEGO

Cu siguranta fiecare parinte cunoaste momentul acela in care copilul vrea sa construiasca seturi LEGO. Parintii incearca astfel sa ofere copiilor lor cele mai bune jocuri si jucarii LEGO. Multi dintre acestia se intreaba de ce este atat de important sa cumpere astfel de jocuri si cum ii vor ajuta pe copii sa se dezvolte. Initial, la prima vedere aspectele educative pot fi trecute cu vederea, in detrimentul copilului.

Sunt mai multi specialisti care atrag atentia asupra importantei jocurilor LEGO. Sunt si filme facute pe aceasta tema, in care parintii alaturi de copii construiesc LEGO si se distreaza impreuna.

Creatiile LEGO sunt vazute ca o extensie a imaginatiei copilului

Se poate folosi LEGO pentru numarare, pentru alfabetizare, pentru jocul senzorial, pentru abilitati motrice fine, pentru stiinta, pentru arta, pentru codificarea computerului. Se pot gasi atat de multe noi utilizari pentru mii de caramizi LEGO, care ajuta copiii sa se dezvolte. Sunt chiar proiecte pe care copilul le poate face acasa cu piesele de LEGO.

De asemenea, sunt si copii care prefera sa se inspire din tutoriale pentru a face constructii LEGO. In timp ce copiii construiesc creatii LEGO, care provin din cele mai profunde zone ale imaginatiei lor, iar inventiile si creatiile ii ajuta sa creasca si sa se dezvolte.

De ce este recomandat ca micutii sa construiasca LEGO?

Ideea specialistilor care recomanda jocurile de LEGO nu este doar o inventie.  Aceste idei ajuta urmatoarea generatie de lideri, ingineri, inovatori, oameni de stiinta, medici si alte persoane. Exista un scop pentru aceasta piesa LEGO. Copiii folosesc abilitati cu mult peste brosurile de instructiuni din cutii sau activitati inteligent concepute.

Acesti copii construiesc creatii LEGO care rezolva probleme, fac ceva sau le ofera solutii pentru diverse activitati. Lumea are nevoie de copii care privesc dincolo de suprafata, pot rezolva probleme despre care nici macar nu stiu ca exista, pot gandi in afara cutiei si pot face ceea ce nimeni altcineva nu este dispus sa incerce.

Inventii cu ajutorul pieselor de LEGO

Este recomandat ca cei mici sa aiba cat mai multe piese LEGO indiferent daca fac parte din seturi sau nu. Se pot cumpara mai multe seturi, asa cum este LEGO City, LEGO Creator, LEGO Friends, LEGO Technic, LEGO Star Wars, LEGO Ninjago, LEGO Duplo, LEGO Minions sau alte tipuri de LEGO cu diverse personaje, care pot fi combinate pentru a produce un joc LEGO mare.

De aici incepe adevarata distractie a constructiei LEGO. Parintii si copiii pot construi impreuna si pot face descoperiri impreuna combinand micile caramizi colorate, de LEGO.

Astfel, atunci cand parintii se joaca impreuna cu copiii, daca stiu deja ce face copilul si cu ce se joaca, nu isi vor mai da ochii peste cap, in momentul in care copilul vine sa le prezinte noua creatie.

Parintii vor cere astfel copiilor sa explice fiecare parte si fiecare element, ceea ce este cu siguranta un pas inainte foarte mare.

Aceste idei de constructie nu pot fi impuse de adulti si pur si simplu se nasc in mintea copilului.

Toate aceste idei reprezinta unele dintre cele mai bune solutii pentru copii, care sa ii ajute sa se dezvolte si sa invete in timp ce se joaca. Recomandarea specialistilor este ca cei mici sa fie incurajati sa se joace cat mai mult si sa profite cat mai bine de propria copilarie, in timp ce se joaca cu jocuri care ii ajuta sa isi dezvolte cele mai importante abilitati. Unele dintre aceste jocuri sunt cele de LEGO, care au o importanta majora in dezvoltarea copiilor.

Pe Mindtoys găsiți jucării LEGO la prețuri avantajoase!

DISTRIBUIȚI