Samsung prezintă primele smartphone-uri noi după scandalul legat de Galaxy Note 7

Nu a durat mult de la trecerea în noul an pentru a avea și primele smartphone-uri lansate oficial. Cei care s-au grăbit să fie primii sunt coreeni de la Samsung, care au anunțat deja noile versiuni ale telefoanelor din seria Galaxy A.

Compania coreeană prezintă primele smartphone-uri noi după scandalul legat de explozia flagship-ului Galaxy Note 7.

Cele trei poartă același nume din anii precedenți, A3, A5 și A7, dar primesc, bineînțeles, upgrade-uri hardware și de design. Seria Galaxy A a fost gândită ca o alternativă mai ieftină la vârfurile de gamă.

În fapt, cele trei device-uri poartă designul lui Galaxy S7, dar oferă dotări tehnice mai slabe, pentru a putea oferi un preț mai mic. Toate trei beneficiază de aceeași ramă metalică rotunjită la colțuri, de spate din sticlă și cititor de amprente.

A7 este cel mai mare din cele trei, având un ecran de 5,7 inch cu rezoluție Full HD. A5 păstrează rezoluția Full HD dar oferă un ecran de 5,2 inch, în timp ce mezinul A3 dispune de un ecran de 4,7 inch cu rezoluție HD.

Samsung lansează trei noi smartphone-uri din gama de mijloc

Galaxy A7 și A5 au în comun procesorul care rulează 1,9 GHz, cei 3 GB memorie RAM și spațiul intern de stocare de 32 GB. A3, cel mai ieftin telefon din serie, are un procesor tactat la o frecvență de 1,6 GHz, 2 GB memorie RAM și 16 GB spațiu intern de stocare.

În ceea ce privește partea foto, modelele A7 și A5 dispun de o cameră de 16 MP, în timp ce A3 a fost limitat la 13 MP. Toate cele trei camere foto beneficiază de o apertură F/1.9.

Samsung lansează trei noi smartphone-uri din gama de mijloc

Toate modelele, spre deosebire de Galaxy S7, folosesc un conector USB-C, iar A7 și A5 beneficiază și de tehnologia de încărcare rapidă a singurului flagship de care dispune Samsung la ora actuală.

Cei de la Samsung nu au anunțat și prețurile celor trei noi smartphone-uri, dar au spus că acestea vor fi lansate luna acesta în Rusia, urmând ca ulterior să fie disponibile și în restul lumii.

Sursa

DISTRIBUIȚI