Samsung a oprit definitiv productia de smartphone-uri Galaxy Note 7

samsung-a-oprit-definitiv-productia-de-galaxy-note7-adnews-ro

Compania Samsung Electronics Co Ltd, cel mai mare producător mondial de smartphone, a anunțat marți că oprește definitiv producția modelului Galaxy Note 7, din cauza riscului de explozie a dispozitivului , a declarat o sursă apropiată dosarului, informează Reuters.

„Recent am reajustat volumul producției pentru a permite o anchetă exhaustivă și un control al calității, însă în condițiile în care securitatea consumatorului este prioritatea noastră numărul unu, am ajuns la o decizie finală de a opri producția de Galaxy Note 7”, a informat Samsung într-un comunicat de presă.

Anterior, Samsung a cerut tuturor operatorilor de telefonie mobilă să oprească de la comercializare Galaxy Note 7, atât dispozitivele originale cât și cele destinate a le înlocui, și totodată a cerut utilizatorilor acestui dispozitiv să îl închidă din motive de siguranță.

Samsung a început să comercializeze „phableta” (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informații că și dispozitivele de înlocuire au luat foc.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputația și profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurență crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum și din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare.

Sursa: Agerpres

DISTRIBUIȚI