Rumen Radev: Între noi e un mare fluviu care nu trebuie să ne separe, ci să ne unească

Președintele bulgar, Rumen Radev, a declarat la deschiderea Forumului oamenilor de afaceri români și bulgari, care se desfășoară la Camera de Comerț și Industrie a României, că între  România și Bulgaria există un mare fluviu european care nu trebuie să separe cele două țări, ci să le unească.

El a fost prezent la eveniment alături de președintele Klaus Iohannis și a vorbit despre nevoia de a investi în infrastructură, în ambele țări.

„Cetățenii noștri trebuie să aibă condiții mult mai bune, pentru o conectare mai bună și în ce privește infrastructura și în toate sferele care se referă la relațiile noastre bilaterale. Între noi există un mare fluviu european care nu trebuie să ne separe, ci să ne unească”, a spus Rumen Radev.

Președintele bulgar a afirmat că a abordat problema infrastructurii cu omologul său român.

„Am căzut de acord să sprijinim cu orice putem guvernele noastre astfel încât să accelerăm toate aceste proiecte de infrastructură și perfecționarea infrastructurii aferente în construirea de noi poduri. (…) Vor da posibilitatea cetățenilor noștri și mediilor de afaceri să intensifice relațiile”, a adăugat el.

El a vorbit și despre evoluția economică a țării sale. „În ultimii ani, Bulgaria înregistrează o creștere considerabilă a PIB-ului, peste media europeană, 3,4%. (…) Noi aici în România avem o prezență economică considerabilă”, a arătat Rumen Radev.

Acesta a subliniat că există un „potențial uriaș” în ceea ce privește colaborarea Bulgaria — România.

Rumen Radev se află în vizită oficială în România, joi și vineri, la invitația lui Klaus Iohannis.

Sursa

DISTRIBUIȚI