Producătorul înghețatei Amicii și-a cerut intrarea în insolveanță

producatorul-inghetatei-amicii-intra-insolventa-adnews-ro

Kubo Ice Cream Company, producătorul înghețatei Amicii, și-a cerut intrarea în insolvență, după ce anul trecut a raportat o pierdere netă de peste 2,1 milioane de lei, la o cifră de afaceri care a depășit 27 milioane de lei.

Cererea i-a fost admisă de către Tribunalul Neamț.

Compania, cu sediul în Piatra Neamț, și-a justificat intrarea în insolvență prin faptul că are datorii mai vechi de 60 de zile și mai mari de 40.000 de lei și că a ajuns în stare de insolvență pentru că în activitatea sa financiară a înregistrat un dezechilibru concretizat în lipsa de lichidități necesare pentru plata datoriilor exigibile către creditor.

Kubo Ice Cream, cu peste 160 de angajați, este unul dintre marii producători și distribuitori naționali de înghețată, prezent pe piață din 1994 și având centre de lucru la Arad, Bacău, Baia-Mare, Brașov, București, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Neamț, Pitești, Turda.

În 2014, compania a înregistrat o pierdere netă de circa 2 milioane de lei, după ce în intervalul 2010-2013 a putut să declare un profit net între 100.000 de lei și 500.000 de lei.

Sursa

DISTRIBUIȚI