Microsoft va vinde cărți în format digital prin intermediul Windows 10

Microsoft intenționează să adauge o secțiune de cărți în magazinul său de conținut din Windows 10, numit Windows Store. Noua secțiune de cărți va ocupa un loc alături de alte tipuri de conținut precum aplicații, jocuri, filme, seriale și muzică.

Categoria cărților electronice va fi lansată cu ocazia următoarei actualizări majore, intitulate Creators Update. Aceasta va fi lansată în luna aprilie și va permite citirea cărților în format electronic cu ajutorul browser-ului Edge, care va primi cu aceeași ocazie suport pentru formatul universal de cărți electronice EPUB.

Trecerea la vânzarea de cărți electronice este un pas firesc pentru Microsoft. Un magazin pentru tot ceea ce înseamnă conținut digital este în ton cu ceea ce au atât Google, cât și Apple în cadrul sistemelor proprii de operare.

Singura abordare atipică ține de faptul că Microsoft nu va avea, cel puțin la început, o aplicație specială pentru citirea și organizarea cărților. În schimb, Microsoft a ales să ofere acest suport prin intermediul browser-ului Edge.

Tot începând cu luna aprilie, Microsoft urmează să vândă prin Windows Store teme și alte elemente ce țin de personalizarea interfeței grafice.

Sursa

DISTRIBUIȚI