LinkedIn are un nou design inspirat în bună parte de la Facebook (Video)

Rețeaua socială profesională LinkedIn, lansată în 2003, are un nou design inspirat în bună parte de la Facebook.

LinkedIn avea nevoia de o imagine proaspătă, iar acesta este la primul redesign major pe care-l primește. Multe dintre caracteristicile noului design și modul în care au fost implementate unele dintre facilități arată că Facebook a fost sursa de inspirație.

Noul site LinkedIn este organizat în mai multe secțiuni. Alături de pagina principală, secțiunile de bază, ale căror denumiri explică de la sine tipul conținutului afișat, sunt Messaging, Jobs, Notifications, Me, My Network și Search.

Feed-ul arată și oferă facilități cunoscute utilizatorilor de la Facebook. La fiecare post se poate da like, se poate comenta și da share. De asemenea, posturile nepotrivite pot fi ascunse sau raportate.

Conținutul este afișat printr-o combinație de algoritm cu intervenție umană, iar funcția de căutare oferă acces la toate tipurile de conținut, precum oameni, companii sau job-uri.

Una dintre noutățile importante este funcția de chat în timp real. În fapt, LinkedIn va sugera această metodă de contact pentru un utilizator care încearcă să ia legătura cu un reprezentant al unei companii, legat de un job. Și noua funcție de chat arată precum corespondentul ei din Facebook – cu ferestre mici plasate în partea de jos a ecranului și posibilitatea atașării de poze și alte fișiere.

Noul design, care va fi implementat treptat în perioada următoare, a fost conceput înainte ca Microsoft să achiziționeze LinkedIn. Așa se explică și faptul că nu au fost încă implementate legături cu diverse alte produse Microsoft.

Sursa

DISTRIBUIȚI