Kingston a lansat un stick USB de 2 TB spațiu de stocare

Cei de la Kingston nu au mai avut răbdare până la deschiderea oficială a târgului Consumer Electronics Show, care debutează pe 5 ianuarie în Las Vegas, și și-au prezentat deja piesa de rezistență – un stick USB cu capacitate de 2 TB.

DataTraveler Ultimate GT va fi disponibil în versiuni de 1 TB și 2 TB, cea de-a doua versiune devenind automat cel mai încăpător stick USB din lume la ora actuală.

Cu 72 mm lungime, 27 mm lățime și 21 mm grosime, DataTraveler Ultimate GT este de dimensiunea aproximativă a unui pachet de gumă. Integrarea unui mediu de stocare de 2 TB în aceste dimensiuni este o realizare ce nu poate fi trecută cu vederea.

Noul stick USB al celor de la Kingston este construit pentru a rezista șocurilor inerente care pot apărea în timpul transportului la care un mediu de stocare portabil este supus. Acesta este făcut dintr-un aliaj rezistent de zinc.

Din fericire pentru majoritatea utilizatorilor, DataTraveler Ultimate GT folosește un conector USB 3.1. Deși nu este la fel de rapid ca noul USB Type-C, USB 3.1 este disponibil pe majoritatea PC-urilor, ceea ce îi conferă o largă compatibilitate. Un port USB-Car fi adus o viteză mai mare de transfer, dar ar fi fost cumpărat de un număr restrâns de utilizatori care dețin un PC cu acest port.

Cei de la Kingston nu au menționat nimic legat de vitezele de transfer și nici de prețuri. Este, însă, de așteptat ca stick-ul care va fi lansat pe piață în luna februarie să nu fie foarte rapid, dar să fie destul de costisitor.

Sursa

DISTRIBUIȚI