Iohannis: Le recomand celor de la PSD să meargă acasă să judece un pic propriul program

adnews.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că le recomandă celor de la PSD să se gândească bine la schimbările legislative pe care doresc să le facă, deoarece majoritatea parlamentară pe care coaliția de guvernare o are îi permite să facă acest lucru, și să evite, astfel, erorile politice.

Întrebat marți, la Miercurea Ciuc, cum comentează felul în care Guvernul a adus în discuție în ultima vreme anumite măsuri economice, după care a revenit asupra ideilor și noțiunilor emise în spațiul public, președintele Klaus Iohannis a spus că recomandă PSD să se gândească bine la ceea ce vrea să facă și apoi să ” vină în fața nației să spună acest lucru”.

„Dacă se introduc în discuția publică, de către o coaliție care are majoritate în Parlament, noțiuni noi care într-o zi sunt promovate, a doua zi retrase, acest lucru este o eroare politică gravă. Fiindcă această majoritate are capacitatea parlamentară să promoveze schimbarea legislației și economia, investitorii, antreprenorii reacționează la așa ceva. Eu le-aș recomanda pesediștilor, cu foarte multă căldură, să meargă acasă, să judece un pic propriul program și când știu ce vor, să vină în fața nației să spună acest lucru”, a spus președintele României.

Șeful statului a participat marți la dezbaterea „Coerență și transparență — exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna”, la care au fost prezenți aproximativ 300 de reprezentanți ai administrației publice locale din cele două județe.

Sursa

DISTRIBUIȚI