ING este investigată penal de procuratura olandeză pentru corupție și spălare de bani

ING a dezvăluit în raportul anual publicat săptămâna trecută că este investigată penal de procuratura olandeză sub suspiciunea de spălare de bani și corupție, fiind posibil să plătească amenzi semnificative, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat miercuri investigația, care a fost dezvăluită la pagina 232 de raportului anual al companiei. Acesta nu a confirmat însă o informație difuzată de publicația olandeză Het Financieele Dagblad, potrivit căreia investigația are legătură cu un caz în care procurorii afirmă că a fost plătită mită fiicei fostului președinte al Uzbekistanului, de către mai multe companii de telecomunicații, între care Vimpelcom, care are sediul în Amsterdam.

Un purtător de cuvânt al ING, Raymond Vermeulen, a spus că banca nu poate comenta dincolo de ceea ce a comunicat în raportul anual.

”ING este supusă unei investigații penale a autorităților olandeze, referitoare la clienți, spălare de bani și fapte de corupție”, potrivit comunicatului ING.

Banca a primit și solicitări de informații din partea autorităților americane și cooperează cu acestea.

ING nu poate anticipa rezultatul investigației, dar este posibil ca aceasta să aibă ca rezultat impunerea unor penalități semnificative, se mai arată în comunicat.

Sursa

DISTRIBUIȚI