Haltere: Gabriel Sîncrăian a fost descalificat de la Jocurile Olimpice, rezultatele sale fiind anulate

gabriel-sincraian-fost-descalificat-jocurile-olimpice-brazilia-adnews-ro

Halterofilul român Gabriel Sîncrăian a fost descalificat de la Jocurile Olimpice din Brazilia, pentru încălcarea regulilor antidoping, iar rezultatele sale au fost anulate, informează joi site-ul oficial al Federației Internaționale de Haltere.

În comunicatul federației internaționale se arată ca în total sunt patru halterofili descalificați. Pe această listă, în afară de Gabriel Sîncrăian mai figurează sportivii Tomasz Zielinski (Polonia), Izzat Artikov (Kirghizstan) și Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia).

După cum precizează documentul, Gabriel Sîncrăian a fost descalificat pentru consum de testosteron.

Federația Internațională de Haltere precizează că nu va face comentarii, până la finalizarea cazurilor.

Postul public de televiziune TVR a anunțat la 29 august că halterofilulGabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz în cadrul categoriei 85 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv la un test antidoping, urmând să îi fie retrasă medalia. „Gabriel Sîncrăian, medaliat cu bronz la Rio la categoria 85 de kilograme, a picat testul antidoping. România va pierde medalia de bronz, iar COSR va trebui să plătească 100.000 de euro către CIO. În cadrul COSR există voci care susțin că amenda trebuie plătită de Federația Română de Haltere și de sportivul aflat în culpă”, a anunța TVR la acel moment.

La 13 august, halterofilul român Gabriel Sîncrăian a cucerit medalia de bronz la categoria 85 kg, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Sîncrăian a totalizat atunci 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la aruncat.

România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în perioada 5-21 august, și a cucerit cinci medalii, una de aur, una de argint și trei de bronz.

În urma deciziei de joi, România a rămas doar cu 4 medalii olimpice cucerite la această ediție.

Sursa: Agerpres

DISTRIBUIȚI