Google simplifică procesul de transfer a datelor de la iOS către Android

56889

Atât Apple, cât și Google, încearcă să facă tranziția de la sistemul rival la cel propriu cât mai simplă, pentru a ușura procesul de migrare a utilizatorilor. În caz contrar, un utilizator care dorește să schimbe taberele ar putea fi descurajat de cantitatea mare de informații pe care ar trebui să o copieze manual.

Foarte curând, sarcina de transferare a datelor personale dinspre iPhone către un telefon cu Android va deveni extrem de simplă, datorită unei noi facilități lansate de Google.

În acest sens, Google anunță o nouă facilitate a aplicației Google Drive pentru iOS, care va realiza automat copierea datelor personale. Astfel, aplicația va salva pe serverele Google agenda, calendarul și fotografiile.

În cazul migrării de la iOS la Android, după acest back-up, urmează pasul 2. Acesta presupune copierea pe telefonul cu Android a datelor de pe serverele Google, prin intermediul aceleiași aplicații Google Drive.

Google oferea și până acum posibilitatea copierii datelor personale de pe iOS, însă fiecare tip de informație era salvată prin intermediul aplicației aferente. Acum, aceste date sunt copiate automat, printr-o singură operațiune.

În funcție de cantitatea de date personale stocate pe telefon, procesul poate dura de la câteva minute până la câteva ore. În tot acest timp, aplicația Google Drive trebuie să fie activă pe ecranul telefonului.

Funcția de backup automat face parte dintr-o nouă versiune a aplicației Google Drive care va fi disponibilă utilizatorilor de iOS în următoarele zile.

Sursa

DISTRIBUIȚI