eMAG.ro va prelua prin absorbție firma din spatele fashiondays.ro

Dante International, operatorul eMAG.ro, cel mai mare retailer electroIT local, va prelua prin absorbție Fashion Days Shopping SRL, compania care administrează www.fashiondays.ro. Fuziunea va deveni operațională la 1 iulie, calculele fiind că operațiunea va conduce la eficientizarea activității companiei.

Asociații Fashion Days Shopping sunt Dante International – 99,9999% și omul de afaceri Iulian Stanciu – 0,0001%.

Dante International este deținută de MIH B2C Holdings BV (Olanda) – 76,841% și Iulian Stanciu – 23,159%. Compania olandeză este parte a grupului sud-african Naspers.

După finalizarea fuziunii, MIH B2C Holdings BV (Olanda) va deține un pachet de acțiuni reprezentând 77,2098% din capitalul social al Dante International, iar Iulian Stanciu va avea o cotă de 22,7902%.

”Această fuziune este considerată necesară pentru gestionarea mai eficientă a activelor celor două societăți care participă la fuziune prin efectul de sinergie și prin utilizarea globală a resurselor celor două societăți, cu scopul de a centraliza și optimiza activitatea, inclusiv prin reducerea costurilor administrative”, se arată în proiectul de fuziune.

În urma fuziunii este estimat că vor fi obținute economii substanțiale, prin reducerea structurilor paralele administrative și de management, iar fondurile necesare desfășurării activității vor fi gestionate mai eficient, ducând la reducerea costurilor aferente. De asemenea, procesul decizional va fi fluidizat și eficientizat.

Procesul de monitorizare a activității desfășurate și a rezultatelor obținute de cele două societăți implicate în fuziune se va simplifica, acestea consolidându-se într-o singură entitate care să asigure gestiunea, administrarea și desfășurarea eficientă a activității, se mai spune în document.

”Din punct de vedere operațional nu se vor înregistra niciun fel de modificări, platforma online operată de Fashion Days Shopping fiind preluată ca atare de către Dante International, fără a afecta continuitatea prestării serviciilor de vânzare către consumatori. De asemenea, fuziunea nu va produce niciun impact negativ la nivelul activității generate de platforma electronică emag.ro, operată de către Dante International”, se mai spune în document.

Afacerile Fashion Days Shopping SRL BucureștI au atins 221,3 milioane de lei în 2015, de la 208,2 milioane de lei în urmă cu un an.

Pierderile au crescut cu 4,4 milioane de lei la 7,6 milioane de lei, potrivit Ministerului Finanțelor.

Afacerile eMAG (Dante International) au crescut cu 36,4% în 2015, la 1,7 miliarde de lei, potrivit datelor  disponibile la Ministerul Finanțelor. Pierderea netă a companiei s-a dublat în 2015, la 119,3 milioane de lei.

Sursa

DISTRIBUIȚI