Echipa de fotbal Rapid București a intrat în faliment prin decizie definitivă a instanței

Începând de astăzi, societatea comerciala FC RAPID SA nu mai există, echipa de fotbal Rapid București a intrat în faliment, prin decizie definitivă a instanței.

În Liga a 5-a activează deja o altă echipă Rapid București.

Rapid a intrat în insolvență în 2012, din cauza volumului mare de datorii, iar situația nu a fost îmbunătățită în acest interval.

În urmă cu trei săptămâni, echipa obținuse pe teren o nouă promovare în prima ligă, după ce a scăpat de o depunctare dispusă inițial de federația internațională pentru restanțe față de un jucător.

Soluția pe scurt a tribunalului de ieri, într-o zi de 13: dispune intrarea în faliment prin procedura generală a debitorului. Ridică dreptul de administrare al debitorului și dispune dizolvarea societății debitoare. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei și trimiterea de notificări tribunalelor din alte județe în care debitorul are bunuri în vederea sigilării, în sarcina lichidatorului judiciar. Stabilește termen de maximum 10 zile de la data notificării deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor către lichidator, împreună cu lista actelor și operațiunilor efectuate până la deschiderea procedurii. Dispune întocmirea și predarea către lichidatorul judiciar, în termen de maximum 10 zile de la intrarea în faliment, a unei liste cuprinzand numele și adresele creditorilor și toate creanțele acestora, cu indicarea celor născute după data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

Până pe 20 iunie cel târziu este data la care Rapidul mai poate depune recurs față de această decizie.

Fotbal Club Rapid București a fost înființat în urmă cu aproape 100 de ani, în 1923, de către un grup de muncitori de la Atelierele Grivița, sub numele de Asociația culturală și sportivă C.F.R. De-a lungul timpului, Rapid a câștigat de 4 ori titlul (de 3 ori Campionatul României – 1967, 1999 și 2003 – și în 1942 un campionat de război a cărui trofeu purta denumirea de ”Cupa Basarabia”), de 13 ori Cupa României și de 2 ori Supercupa României.

Echipa de fotbal Rapid București dispare definitiv. În Liga a 5-a rămâne o altă echipă

Sursa

DISTRIBUIȚI