Dragnea despre Platforma lansată de Dacian Cioloș: „O listă de iluzii, un plagiat”

dragnea-despre-platforma-lansata-de-dacian-ciolos-o-lista-de-iluzii-un-plagiat-adnews-ro

Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că Platforma România 100, lansată de premierul Dacian Cioloș, este „o listă de iluzii”, despre care ar fi crezut mai degrabă că poate fi lansat de „un ONG respectabil” și care, mai mult, „este un plagiat”.

„Am citit documentul ăla. În opinia mea este o listă de iluzii. M-aș fi așteptat să iasă un astfel de document de la un ONG respectabil, nu de la un guvern care este în funcțiune. Dar, dincolo de asta, ei vorbesc, ca de obicei folosesc vorbe meșteșugite. Este o mare diferență între ceea ce spun și ceea ce fac. Eu am în continuare niște întrebări: de ce nu ieftinesc prețul la medicamente, de ce trebuie să plătească statul român 11 milioane de euro pentru „Cumințenia Pământului”, de ce a trebuit România să piardă miliarde de lei pentru că nu s-au absorbit fonduri europene, adică zero absorbție fonduri europene, și de ce ei văd inundațiile de la televizor și când oamenii se chinuie să scoată alți oameni din ape ei fac tot felul de recepții pe la Palatul Victoria”, a declarat Dragnea la Palatul Parlamentului.

El a mai susținut că, „dacă tot s-au chinuit atât să scoată acel document”, s-ar fi așteptat „să fie totuși original”.

„L-am văzut pe Dacian Cioloș și pe președinte foarte nervoși pe legea prin care se stabilește cum se analizează acuzațiile de plagiat, dar ăsta este un document în care au plagiat. ‘România 100’ este un concept aprobat de guvernarea noastră, în 2014, prin hotărâre de guvern. Este document oficial. Nici măcar pentru titlu nu au reușit să aibă o idee originală. (…) Ceea ce fac ei — enunță niște iluzii, în condițiile în care sunt la guvernare și ne spun cam ce ar dori să se întâmple, Numai că nu răspund la întrebările esențiale — de ce n-au făcut lucrurile astea într-un an de zile. (…) Ei una spun și alta fac”, a adăugat liderul PSD.

Potrivit acestuia, documentul original prevedea un concept serios, de substanță, „pentru că ‘România 100’ este un concept prin care această generație trebuie să aducă respect măcar centenarului Unirii, prin niște lucruri serioase” în ceea ce privește infrastructura, reforma administrației, reforma din sănătate, educație, debirocratizare și altele.

Dragnea consideră că românii „nu vor merge din nou să voteze niște iluzii”.

„După părerea mea este o încercare eșuată de a masca faptul că cei pentru care muncește Dacian Cioloș, că nu muncește pentru români, să acopere faptul că celelalte două partide care îl susțin n-au un program de guvernare, să încerce să mute discuția pe iluzii pe care le-au definit sau le-au denumit principii. Am văzut acolo că era preocupat de riscul ca după alegeri să ajungă în conducerea țării oameni cercetați penal sau condamnați penal. E corect că aibă această îngrijorare domnul Dacian Cioloș pentru că, chiar dacă acum unii dintre ei trăiesc cu impresia că sunt protejați, la un moment dat un procuror, nu știu cine, va rupe lanțul de iubire și va începe să pună întrebări. (…) Am asistat luni de zile la o campanie personală pentru „Cumințenia Pământului”, în condițiile în care aici se vorbește despre o sumă uriașă, de 11 milioane de euro, despre care nimeni nu știe cum a fost negociată. Toate informațiile care conduc până acum, pentru că a fost un proces total netransparent, ne spun că negocierile nu au respectat procedurile legale”, a afirmat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se impune o anchetă a procurorilor, liderul PSD a spus: „Dacă nu era un guvern de tehnocrați și era un guvern politic, acum deja eram în plină anchetă”.

Luni seară, premierul Dacian Cioloș a lansat Platforma România 100, care trece în revistă 10 principii „ale unei guvernări pentru cetățeni”, însoțite de mai multe proiecte naționale despre care prim-ministrul în funcție crede că „ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor”.

În document, Cioloș reamintește că a promis că nu va candida la alegerile parlamentare și spune că decizia sa „rămâne fermă”.

Sursa: Agerpres

DISTRIBUIȚI