În deschiderea ședinței de vineri a BVB acțiunile OMV Petrom s-au apreciat cu 2,39%

actiunile-omv-petrom-s-au-apreciat-cu-239-procente-la-bvb-adnews-ro

În deschiderea ședinței de tranzacționare de vineri a Bursei de Valori București acțiunile OMV Petrom s-au apreciat cu 2,39%, în urma aprecierii petrolului pe piețele internaționale cu aproximativ 15% în ultimele două zile, timp în care BVB a fost închisă.

La ora 9:56, o acțiune OMV Petrom era tranzacționată cu 0,2355 lei, în creștere față de nivelul de 0,2335 lei cu care a închis ultima ședință de tranzacționare, cea de pe 29 noiembrie, când s-a apreciat cu 0,22%

În perioada în care BVB nu a funcționat, cotațiile principalului acționar OMV Petrom, OMV AG, s-au majorat cu 4,38% pe bursa de la Viena.

În ultimii doi ani, perioadă caracterizată de o scădere abruptă a petrolului, acțiunile OMV Petrom s-au depreciat cu aproximativ 60%.

Prețul internațional al petrolului a atins maximul acestui an după ce statele membre ale cartelului OPEC au ajuns ajuns, pentru prima dată în ultimii opt ani, la un acord privind micșorarea producției cu 1,2 milioane de barili pe zi. În plus, și alte state mari producătoare au convenit să-și reducă producția cu 600.000 de barili pe zi, Rusia declarându-se dispusă să-și diminueze volumul de petrol extras cu 300.000 de barili pe zi.

Acțiunile OMV Petrom se apreciază cu peste 2% în deschiderea ședinței de vineri a BVB

Vineri dimineața, petrolul Brent era cotat în scădere cu 0,6% față închiderea zilei de joi, la un nivel de 53,61 dolari pe baril. Joi, la ora 18.30 (ora României), țițeiul Brent (de referință pe piața europeană și mondială) ajunsese la un nivel de 54,19 dolari pe baril, în creștere cu 4,53% sau 2,35 dolari față de nivelul de închidere al zilei de miercuri.

Miercuri, ziua anunțării acordului, Brent-ul se apreciase considerabil, cu aproximativ 9%. Petrolul West Texas Intermediate (WTI – de referință pe piața americană) a câștigat joi la rândul său 2,06 dolari sau 4,17%, un baril de WTI putând fi cumpărat, la aceeași oră, cu 51,50 dolari.

Sursa

DISTRIBUIȚI