Debbie Reynolds a murit la doar o zi după fiica sa, Carrie Fisher

În vârstă de 84 de ani, marea actriță Debbie Reynolds a murit de inimă grea, la doar o zi după ce și-a pierdut fiica, actrița Carrie Fisher, cele două decese pecetluind un an negru pentru lumea artistică, care i-a mai pierdut pe David Bowie, Prince, Leonard Cohen și George Michael, printre alții.

Debbie Reynolds venise la reședința fiului său, Todd Fisher, pentru a discuta despre înmormântarea lui Carrie, când s-a prăbușit, potrivit TMZ. Conform surselor, actrița, care era bulversată de decesul fiicei sale în vârstă de 60 de ani, a suferit un atac cerebral și nu a mai putut fi salvată.

Actrița a scris miercuri un scurt mesaj pe Facebook, semnat ”mama lui Carrie”: ”Mulțumesc tuturor celor care au știut să aprecieze darurile și talentele fiicei mele geniale și adorate. Vă sunt recunoscătoare pentru gândurile și rugăciunile voastre care o vor ghida de acum spre următoarea sa etapă”.

”Este alături de Carrie”, a menționat Todd Fisher, care în interval de 24 de ore și-a pierdut sora și mama, în timp ce Joely Fisher, sora vitregă a lui Carrie a scris: ”Unii dintre oamenii magici au părăsit tribul… deocamdată mă simt de neconsolat”.

Actorul și regizorul Carl Reiner s-a declarat la rândul său ”șocat” la aflarea veștii despre moartea lui Debbie Reynolds la doar o zi după decesul lui Carrie. ”Le-am iubit și am lucrat alături de amândouă aceste actrițe emblematice”.

”Debbie Reynolds, o legendă și mama mea din film („Mother” — 1996). Nu pot să cred că s-a întâmplat așa ceva la doar o zi după Carrie”, a reacționat și actorul Albert Brooks.

Cântăreața Paula Abdul a precizat într-un mesaj că rolul lui Debbie Reynolds din celebra peliculă ”Singin’ in the Rain” i-a schimbat viața pentru totdeauna.

”Anul acesta lumea s-a întors cu susul în jos și apa mărilor stinge cele mai strălucitoare stele”, a comentat și actrița de comedie Sarah Silverman.

”Tocmai a murit și Debbie Reynolds. Îmi este prea greu să înțeleg. Frumoasă, talentată, devotată meseriei, o urmează pe Carrie la doar o zi distanță”, a scris și actrița Bette Midler.

”Sunt șocat și întristat la aflarea veștii despre Debbie Reynolds, la doar o zi după ce s-a stins fiica ei, Carrie. Toată dragostea și multă putere pentru familia lor”, a fost mesajul lui Dwayne ”The Rock” Johnson.

”Nu se poate… tocmai am aflat știrile despre Debbie Reynolds. Este sfâșietor… nu există cuvinte care să redea tristețea rămasă”, a scris și actorul de comedie Chris Hardwick. ”Nu-mi pot imagina prin ce trece în această săptămâna familia lui Carrie Fisher și Debbie Reynolds. Lor le trimit toată dragostea mea”, a fost mesajul actriței și prezentatoarei de televiziune Ellen DeGeneres.

”Nimic nu este mai greu decât să trebuiască să-ți îngropi copilul. Debbie a murit de inimă grea, dar acum este alături de fiica ei”, a scris actorul George Takei. ”Dragă Debbie Reynolds, eu am înțeles foarte bine. Să o îmbrățișezi strâns, pentru noi toți”, a fost și mesajul actriței Alyssa Milano. ”Azi este în mod oficial o zi a tristeții. Ca mamă, inima mea este alături de Debbie Reynolds și de Carrie Fisher. RIP DB și CF”, a fost și mesajul actriței Zoe Saldana.

”Debbie Reynolds a fost una dintre ultimele fețe regale de la Hollywood”, a comentat actorul William Shatner.

Născută la 1 aprilie 1932, la El Paso, în Texas, Debbie Reynolds a fost măritată cu Eddie Fisher, cântăreț și vedetă de televiziune. Carrie Fisher s-a născut din căsătoria lor. Dar mariajul părinților săi a eșuat după patru ani, când Eddie Fisher a părăsit-o pe Debbie Reynolds pentru Elizabeth Taylor, amintește AFP. În 1964, Debbie Reynolds a primit o nominalizare la Oscar ca protagonistă a filmului ”The Unsinkable Molly Brown”.

DISTRIBUIȚI