De ce este necesar sa lucrezi cu un contabil bun si ce servicii ofera o firma de contabilitate

Servicii de contabilitate

Conform specialiștilor de la Contabilserv.ro sunt mai multe servicii de contabilitate pentru care o firmă poate opta și toate acestea sunt importante pentru că asigură o relație bună a companiei cu unitățile administrativ fiscale și în final cu statul.

Serviciile oferite de către o firmă de contabilitate specializată implică accesul la informații profesionale de nivel înalt, eficiență, promptitudine și flexibilitate.

Care sunt cele mai comune servicii de contabilitate oferite de către o firmă specializată

Există o listă cu cele mai comune servicii de contabilitate pe care o firmă le poate obține de la profesioniști:

 • elaborarea unui plan de conturi personalizat ținând cont de specificul unei activități;
 • realizarea tuturor documentelor primare;
 • realizarea jurnalelor pentru cumpărări și vânzări;
 • completarea unui registru pentru mijloace;
 • înregistrarea stocurilor și evidența acestora, precum și evidența clienților și a furnizorilor;
 • realizarea registrelor de bancă, de casă și analiza depozitelor bancare;
 • întocmirea balanței de verificare și a registrului jurnal;
 • realizarea situațiilor financiare anuale sau trimestriale;
 • realizarea și depunerea tuturor declarațiilor fiscale;
 • asistența în timpul unui control;
 • analizarea afacerii și identificarea tuturor factorilor de risc care pot pune în pericol mersul bun al afacerii;
 • consultanța în ceea ce privește performanțele, analizele de buget și previziunile pentru mersul unei afaceri.

Cele mai bune servicii de cotabilitate sunt, de obicei, prestate în sediul companiei de contabilitate cu ajutorul unor aplicații specifice pe care specialistul le deține. De asemenea, există și posibilitatea ca bazele de date să fie consultate de fiecare dată când clientul solicită.

Firmele de contabilitate folosesc soft-uri specializate

Serviciile pentru contabilitate folosesc un program de tipul ERP și sunt caracterizate de siguranță, acces la informații și eficiență, astfel încât utilizatorii să se bucure de cele mai bune servicii și de informații actualizate sau personalizate în funcție de cerințele sale specifice.

Aceste programe utilizate de companii sunt extrem de ușor de utilizat și permit accesarea anumitor module de interes la orice oră, sau prin contactarea echipei de contabilitate în timpul programului.

Pot să fie importate foarte multe informații din sistem, chiar și extrasele bancare, facturile care sunt emise de alte sisteme și lista poate continua. În plus, există mai multe module ce pot să fie integrate în sistem tinând cont de locație și putând să aducă mai multă eficiență procesului de contabilizare, astfel încât să fie evitat consumul inutil al timpului.

Firmele cu propriul departament de contabilitate

În cazul clienților care au un departament propriu, contabilii pot presta anumite servicii și la sediul clientului. Spre exemplu, documentele primare și evidența contabilă pot fi verificate la sediu. De asemenea, conformitatea în ceea ce privește cerințele legale și cele de reglementare, calitatea pe care o au informațiile și riscurile identificate pot fi discutate și la sediul clientului în vederea eliminării acestor probleme.

Companiile care au propriul sediu și departament financiar pot profita de serviciile unui contabil extern pentru a întocmi și depune declarațiile fiscale sau pentru a obține situațiile finanicare conform cu standardele din România sau cu standardele pentru raportarea internațională a situației fiscale, așa cum sunt IFRS sau USGAAP.

Firma de contabilitate ContabilServ vă asigură cu promtitudine și profesionalism toată gama de servicii de evidență financiar-contabilă și de gestiune, servicii de salarizareservicii de consultanță fiscală, servicii de expertiză contabilă sau servicii de refacere evidență contabilă.

DISTRIBUIȚI