Curtea de Apel București a respins recursul formulat de FC Rapid privind decizia de faliment

Curtea de Apel București a respins recursul formulat de către gruparea de fotbal FC Rapid ca fiind nefondat menținând decizia de faliment și astfel clubul intră din acest moment în procedură de dizolvare.

”Respinge recursul. Admite excepția lipsei dovezii calității de reprezentant. Anulează recursul declarat de debitoarea Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar și cererea de suspendare aferentă. Respinge recursul formulat de recurenta creditoare Azuga Waters SRL ca nefondat. Irevocabilă”, se menționează în soluția instanței publicată joi, pe portalul instanțelor de judecată.

La 13 iunie, Tribunalul București a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu același nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanța a ridicat atunci dreptul de administrare al FC Rapid SA și a dispus dizolvarea societății debitoare.

În urma acelei decizii, în 28 iulie, Liga Profesionistă de Fotbal a decis că Rapid, club care a promovat din Liga a II-a în această vară, nu îndeplinește condițiile și i-a refuzat dreptul de participare în Liga I. În aceste condiții, locul din Liga I al echipei Rapid a fost ocupat de ACS Poli Timișoara, formație retrogradată la finalul sezonului trecut.

Conducerea clubului Rapid a făcut recurs la decizia de intrare în faliment, dar Curtea de Apel București l-a respins, iar lichidatorul judiciar va începe procedura de dizolvare a societății conform deciziei Tribunalului București.

Gruparea de fotbal Rapid se afla în procedură de insolvență din 7 decembrie 2012. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

În prezent, în Liga a V-a activează două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006 și care deține 0,25 la sută din acțiunile SC FC Rapid SA, și Mișcarea CFR, echipă înființată anul acesta de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic Rapid.

Sursa

DISTRIBUIȚI