Cele mai importante motive pentru care copiii și părinții iubesc jocurile LEGO

De ce sunt iubite jucariile LEGO

Lego – un termen pe care toți îl recunosc – o jucărie cu o istorie de peste 60 de ani și care continuă să fie populară. În orice magazin de jucării există și o secțiune specială pentru LEGO. Există parcuri tematice construite aproape complet din LEGO și există chiar și o serie de jocuri LEGO video. În plus, există și un lung metraj lansat în 2014, bazat pe aceste cărămizi cunoscute. Prin urmare, este necesar să se discute despre motivele pentru care LEGO este atât de îndrăgit.

7 motive pentru care LEGO este preferat de copii și adulți deopotrivă

  1. este simplu: este unul dintre acele lucruri pe care aproape oricine le poate face doar pentru că este un concept atât de simplu. Este suficient ca toate piesele să fie conectate și va rezulta o formă. La fel ca în cazul tuturor jocurilor care necesită asablare, LEGO se poate complica, însă fiecare set vine cu toate instrucțiunile pentru a construi imaginile dorite. Fiecare persoană are posibilitatea de a cumpăra un LEGO potrivit nivelului de aptitudini pe care îl are;
  2. este atemporal: Lego funcționează conceptual de mai bine de 60 de ani – a trecut testul timpului. De ce? Pentru că este atât de adaptabil. Ideea de baza a rămas aceeași, dar compania a reușit să profite la maxim de lucrurile moderne. Seturile LEGO vin într-o mulțime de forme și tipuri ceea ce înseamnă că numărul de produse ce pot fi cumpărate este foarte mare. Și pentru că nu se schimbă niciodată, nu există o piesă învechită de LEGO care să nu mai poata fi utilizată, pentru că piesele vechi pot fi conectate cu cele noi. Setul bunicului se va potrivi cu cel mai recent set LEGO Minions sau LEGO Star Wars;
  3. oferă un număr foarte mare de posibilități de a construi: este ceva care nu poate fi construit de Lego? Gama largă de opțiuni este atât de mare încât o persoană care folosește seturi LEGO poate construi orice, indiferent de vârstă, fiecare persoană poate construi ceva cu un set de LEGO;
  4. este extrem de distractiv: toate persoanele care au folosit până acum seturi LEGO afirmă faptul că aceste seturi sunt foarte distractive. Construirea seturilor așa cum este și setul LEGO Trolls, LEGO Creator, LEGO Ninjago, LEGO City sau chiar LEGO Technic, este foarte interesantă și poate ajuta atât adulții cât și copiii să se distreze.  Nu foarte multe jocuri oferă satisfacția de a vedea ceva construit, Lego fiind o excepție care a atras în timp un număr mare de fani. Un set LEGO poate menține distracția mult timp. Chiar și atunci când sunt construite forme aleatorii, momentul este plin de bucurie și multe persoane spun că aleg astfel de jocuri doar pentru modul în care cărămizile fac click atunci când se îmbină;
  5. este accesibil: banii sunt importanți în viața oricărei persoane ceea ce înseamnă că în momentul în care sunt cumpărate jocuri și jucării este important ca aceștia să fie investiți corect. Există multe, multe seturi Lego, și toate sunt la prețuri diferite. Jucăriile LEGO sunt accesibile și cu puțină răbdare se pot obține chiar și modele impresionate.  Pentru cei care nu vor să cheltuiască foarte mult există și seturi mici de LEGO sau pot apela la LEGO Classic care are multe piese și un preț avantajos. Cumpărând mai multe astfel de seturi, se pot obține colecții impresionante de piese de LEGO.
  6. și adulții iubesc LEGO: cei mai mulți adulți ajung să se joace cu piesele copiilor lor.  Spre deosebire alte jucării, atunci când adulții merg în magazine sau comandă online LEGO pentru ei, imaginea nu este una care să genereze semne de întrebare. Există seturi extrem de complexe special concepute pentru adulți.
  7. este prietenos pentru copii: cu ajutorul jocurilor lor video, Lego a atras numeroși fani, inclusiv adolescenți. Mulți părinți analizează cu atenție ce au voie să facă copiii și ce se joacă iar anumite jocuri sunt complet interzise. Batman este un exemplu și cei mai mulți copii sub 14 ani nu au voie să îl joace. În schimb copiii au voie să construiască un set de LEGO cu Batman. Majoritatea adulților consideră că acest joc este distractiv. Faptul că LEGO se inspiră din cele mai populare producții a făcut ca numărul de fani ai micilor cărămizi colorate să crească foarte mult.

De ce fiecare copil ar trebui să se joace cu LEGO?

Tot mai multe studii arată că fiecare copil ar trebui să aibă un LEGO și să se joace cu el. Sunt mai multe motive în acest sens, iar cele mai importante studii despre dezvoltarea copiilor susțin că seturile LEGO:

Prezintă personaje pe care copiii le iubesc

În afară de popularitatea seturilor LEGO City, LEGO Friends și LEGO Ninjago, există atât de multe alte seturi cu personaje distractive pe care le iubesc deja copiii. LEGO a colaborat cu Disney, iar colecțiile apărute în ultimii ani au fost incredibile! Seturile cu prințese, seturile LEGO Star Wars, seturile cu supereroi Marvel, seturile LEGO Disney, seturile LEGO Speed Champions, LEGO Technic și chiar seturile LEGO Minecraft, sunt toate la fel de populare.

Pot fi cumpărate seturi cu personaje din Jurassic World, DC Comics (precum Batman!), Spider Man și Harry Potter!

Încurajează munca în echipă și independența

Când copiii sunt mici și învață doar să urmeze instrucțiunile pentru a-și construi seturile, părinții lucrează împreună cu ei, cot la cot, ajutându-i să găsească piesele potrivite și să le alăture așa cum trebuie. Toți lucrează în echipa și învață abilități care ii vor ajuta să relaționeze foarte bine și cu ceilalți. Pe măsură ce vor crește, vor începe să construiască seturile independent. Vor învăța din greșelile lor și le vor corecta pe măsură ce cresc. Din când în când copilul va merge la părinte să ceară ajutor, ceea ce este un alt lucru bun pentru că cel mic va înțelege pe cine se poate baza.

Încurajează creativitatea

Acest lucru este evident. Copiii pot urma instrucțiunile sau pot construi orice le place! Copiii își prezintă adesea creațiile în fața adulților cu mândrie. De asemenea, reacționează foarte pozitiv atunci când sunt laudați. De cele mai multe ori copiii construiesc din piesele de LEGO case și alte construcții pentru mașini sau pentru camioanele de jucărie, imitând comportamentul adulților în timp ce se joacă.

Ajută la îmbunătățirea abilităților motorii fine

Având în vedere că sunt folosite foarte mult mâinile și degetele atunci când sunt construite seturi LEGO, acestea sunt o modalitate excelentă de a ajuta dexteritatea copilului dumneavoastră. A pune bucăți minuscule și a le îndepărta necesită multă muncă cu degetele și cu siguranță poate ajuta la îmbunătățirea abilităților motrice fine ale copilului.

Pot învăța copiii cum să urmeze indicațiile

Deoarece fiecare set vine cu o listă de instrucțiuni pentru construirea pas cu pas, copilul  va învăța cum să privească cu atenție fiecare pas și să urmeze indicațiile. Desigur, copiii sunt întotdeauna capabili să construiască tot ce își doresc cu cărămizile LEGO, dar, dacă au nevoie de anumite practici urmând indicații, seturile LEGO sunt foarte bune pentru asta (mai ales prima dată când copiii construiesc un set!).

Încurajează jocul imaginativ

Cu toate seturile incredibile care sunt disponibile acum pe piață, copilul nu va avea nicio problemă să construiască ceva la care se gândesc sau ceva ce le place și vor dori să se joace mult timp cu seturile lor. Se vor pune în pielea personajelor și se vor distra abordând jocul pe roluri, care este foarte important în buna dezvoltare a comportamentului copiilor. Fiecare set de jucării LEGO va încuraja copilul să se joace ceva nou și de foarte multe ori seturile LEGO sunt interesante inclusiv pentru adulți.

Pe Mindtoys găsiți seturi LEGO la prețuri avantajoase pentru fiecare copil.

DISTRIBUIȚI