Ce trebuie sa faci daca ti-ai cumparat o masina second-hand?

Cu totii stim ca foarte multi romani si-au achizitionat masini second-hand si acest lucru il arata si statisticile. Si pentru ca vrem sa te bucuri cat mai mult de masina nou achizitionata iti vom oferi cateva sfaturi utile.

Dupa ce ti-ai cumparat o masina second-hand este de preferat sa schimbi uleiul din motor daca nu cunosti persoana de la care ai cumparat masina.

In aceeasi oala intra si distributia. In cazul in care nu cunosti istoricul masinii, ar fi bine sa faci aceasta investitie care te scuteste de o groaza de probleme care ar putea sa apara pe parcurs. Si daca tot o schimbi, schimba tot kit-ul, inclusiv pompa de apa, deoarece este mai bine sa previi, decat sa dai cu capul, la figurat desigur.

Daca masina pe care tocmai ti-ai cumparat-o are transmisie automata, inlocuieste uleiul cutiei de viteze. Spre deosebire de o cutie manuala, uleiul cutiilor automate trebuie schimbat la un anumit numar de kilometri.

Pe langa ulei, trebuie sa schimbi si toate filtrele masinii. Ne referim aici la cel de aer, de ulei, de carburant si cel de polen. Fiecare dintre acestea sunt foarte importante pentru buna functionare a masinii, si mai ales pentru sanatatea ta.

Apoi, ca sa nu ai probleme pe viitor, merita sa investesti intr-o geometrie la un service auto specializat. In acest fel te asiguri ca anvelopele nu se uzeaza neuniform si poti sa afli daca exista probleme pe la articulatii sau la elementele de directie de sub automobil.

Daca tot suntem la capitolul roti, nu putem sa lasam pe dinafara franele. Atentie! Nu este de ajuns sa arunci un ochi la starea discurilor si placutelor, verifica tot sistemul de franare. Uita-te si sub capota, acolo unde este pompa de frana, trebuie sa verifici nivelul lichidului, si sa urmaresti cu atentie sa nu existe scurgeri.

Sa nu uiti sa rezolvi tot ce tine de acte. Asigura-te in special ca are ITP si RCA valabil, si daca ai rovinieta.

Si nu uita de anvelope. Este foarte important sa conduci in siguranta.

Daca vrei ca masina ta sa arate bine poti apela si la un polish profesional si curatarea masini pe interior.

Sursa: KMG Auto

DISTRIBUIȚI