Ce presupune si cand trebuie facuta o revizie auto periodica?

Efectueaza revizia auto periodica cu KMG Line Auto Center

Pe parcursul vietii unei masini, aceasta are parte de multe revizii de rutina. Uzura mototului depinde foarte mult de modul in care acesta este intretinut si reviziile periodice reprezinta modul cel mai simplu de a-i prelungi viata acestuia.

Revizia auto periodica se refera la verificarile de rutina pe care orice sofer trebuie sa le faca, pentru a se asigura ca totul functioneaza asa cum trebuie.

Recomandat este ca revizia auto sa aiba loc intr-un service auto si sa fie facuta de mecanici profesionisti, care pot depista orice problema a masinii rapid. Este posibil ca unele piese auto sa trebuiasca sa fie inlocuite!

Fiecare producator indica frecventa cu care trebuie facute reviziile periodice pentru orice model de masina, insa daca tu consideri ca trebuie sa apelezi la aceste servicii mai des decat atat, nu este nicio problema.

De asemenea, cel mai bine este ca inaintea unei plecari la drum lung sa te asiguri ca vehiculul functioneaza la capacitate maxima, in cele mai bune conditii de siguranta!

Descopera care sunt operatiunile care au loc in timpul reviziei

Schimbarea uleiului, a lichidului de frana si a antigelului

Este important sa te asiguri ca cei de la service auto inlocuiesc total uleiul pe care il ai in prezent, si nu doar completeaza cu unul nou pentru a ajunge la nivelul ideal. Pe langa uleiul de motor, pot fi schimbate uleiul pentru servodirectie si cel de la cutia de viteze. De asemenea, lichidul de frana si antigelul sunt necesare pentru functionarea corecta a masinii

Schimbarea filtrelor

Este important ca filtrele masinii sa fie inlocuite, pentru ca acestea opresc impuritatile inainte de a ajunge sa afecteze buna functionare a masinii. Asadar, schimbarea filtrelor de ulei, de aer, de polen si de carburant este o operatiune care trebuie sa aiba loc in timpul reviziei periodice.

Verificarea placutelor de frana si a capacitatii de franare

Niciun autoturism nu poate fi utilizat fara un sistem de franare bine pus la punct. De aceea, la revizia periodica, mecanicul trebuie sa testeze capacitatea de franare si daca aceasta este corecta din punct de vedere tehnic si sa verifice daca placutele de frana au urme de uzura sau sunt, in continuare, in stare buna.

Sistemul de climatizare

Pentru confortul tau, acesta trebuie sa functioneze foarte bine. Este posibil sa fie nevoie de incarcare cu freon, daca a fost consumat. In plus, este indicata curatarea sistemului in cazul in care exista un miros neplacut sau o data pe an.

Pe langa acestea, mecanicul va face o serie de alte verificari necesare:

• inspectarea vizuala a exteriorului masinii, dar si a motorului;

• articulatiile masinii;

• farurile si alte semnale luminoase;

• indicatorii din bord;

• inspectarea vizuala a motorului (urme de ulei sau alte lichide, etc.);

• verificarea starii articulatiilor din zona rotilor, ungerea suruburilor importante (mai ales inaintea sezonului rece);

• verificarea geometriei rotilor si a unghiului de fuga (daca masina prezinta probleme de directie);

• verificarea capacitatii de franare (daca masina are dificultati/anomalii in franare);

• schimbarea curelei de distributie si a rolei intinzatoare (in functie de perioada recomandata de producator);

• schimbarea curelei de accesorii (in functie de perioada recomandata de producator);

• schimbare bujii.

Practic orice piesa in miscare are nevoie de ungere, iar proprietatile uleiuli respectiv se deterioreaza in timp si pe masura ce masina este utilizata. De aceea este imposibil ca un ulei ca cel al cutiei de viteze spre exemplu sa nu aiba de suferit dupa, sa zicem 50.000 de km. Intotdeauna schimba uleiul cutiei de viteze si al servodirectiei la cca. 50.000 km chiar daca producatorul nu specifica!

Acestea sunt operatiunile necesare in timpul reviziei auto periodice. In cazul in care observi orice problema sau schimbare in ceea ce priveste modul de functionare al masinii, chiar daca este doar un sunet mai ciudat, trebuie sa ii comunici acest lucru mecanicului. In acest fel, specialistul poate executa verificari suplimentare!

Sursa: KMG Auto

DISTRIBUIȚI