Bitdefender a preluat compania franceză Profil Technology

Florin Talpes

Producătorul român de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a preluat compania franceză Profil Technology, ca parte a strategiei de expansiune a afacerilor pe segmentul marilor companii.

”Aceasta este cea mai mare achiziție derulată de Bitdefender până acum și întărește poziția companiei în Europa și la nivel global”, se arată într-un comunicat al companiei din România.

Preluarea partenerului de pe piața franceză va permite Bitdefender să-și consolideze poziția atât pe segmentul enterprise, cât și în consumer și adaugă o echipă de 50 de profesioniști în vânzări, marketing și relații cu clienții.

”Franța este o piață cheie pentru noi în viitor. Prin preluarea business-ului nostru in-house, vom putea fi mai aproape de parteneri și de clienți și ne propunem să repetăm în domeniul enterprise succesul înregistrat de noi pe piața consumatorilor rezidențiali, mizând pe superioritatea tehnologică a produselor noastre pentru a câștiga o poziție de lider”, a declarat Florin Talpeș, directorul general al Bitdefender.

Prezent pe piața franceză din 2001, Bitdefender a devenit un jucător puternic în retailul de soluții de securitate cibernetică din Franța, controlând o treime din piața soluțiilor achiziționate în magazine de consumatorii francezi.

Bitdefender protejează și mai mult de un million de computere de business în toate industriile (sectorul public, educație, sănătate, sectorul financiar).

Potrivit companiei, vânzările Bitdefender către mari companii s-au triplat în ultimii trei ani, iar compania a câștigat încrederea marilor clienți în securizarea infrastructurilor hibride.

Anul trecut, producătorul român și-a stabilit prezentă locală în Italia și Suedia, ca parte a strategiei de expansiune la nivel global, și și-a extins rețeaua de parteneri cu mai bine de 100% în ultimii doi ani.

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluții de protecție împotriva amenințărilor cibernetice complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări.

Cu afaceri de 387 milioane de lei în 2015, în creștere cu 54% față de anul precedent, Bitdefender este unul dintre cei mai importanți jucători locali pe piața soluțiilor software pentru securitate.

Exporturile companiei au însumat 377,9 milioane de lei, respectiv 97,7% din afacerile Bitdefender. Cota este în creștere față de 2014, când s-a atins 95%.

Bitdefender a fost înființată de soții Măriuca și Florin Talpeș și este controlată integral de Bitdefender Holding BV (Olanda).

Sursa

DISTRIBUIȚI